Blog

Voordat je verder leest, wil ik me eerst verontschuldigen voor mijn spel- en grammaticale fouten, ik schrijf direct uit mijn hart en in één keer daarbij ben ik gezegend met dyslexie.
Ik schrijf in spreektaal, hopelijk dat je dan ook niet wordt afgeleid door fouten of onoplettendheid...  dank je, Maaike


Voel je vrij om te reageren of via het contact formulier.

PS: Je emailadres is niet zichtbaar.

Gebabbel

Ben je apart gezet?

Ben je apart gezet van alles en iedereen?  Op jezelf aangewezen en niets of niemand meer om je heen wat voorheen in je leven was? Geen connectie meer met oude relatie's, vrienden of zelfs familie leden?

Lees meer »

Spirituele groei en ego

Spiritueel groeien en ontdoen van ego.Kan dat? Absoluut! Hoe meer je groeit in spiritueel opzicht hoe minder je je ego nodig hebt.Laat duidelijk zijn, het zegt niets over de ander en wie je in je leven hebt of krijgt. Laten we eerst kijken naar ego.

Lees meer »


Je programmering

Iedereen is geprogrammeerd,  iedereen. Zo ook ik.  Hoe meer je bewust bent hoe beter je in staat bent om door je eigen bubbel heen te prikken,  je werkelijke zelf te ontdekkenen waar te nemen. Het is een worsteling tussen wie je denkt te zijn en wie je werkelijk bent.

Lees meer »

Kijken naar wat verloren is

Als je bezig bent met zoeken naar wat je verloren bent, ben je niet bezig met zoeken wat je moet vinden.Vele hebben de gewoonte om maar terug te blijven kijken. Te blijven hangen in verloren tijd, relaties, stress en al die dingen meer.

Lees meer »

Waar ligt je focus?

Zolang je focust op pijn, zolang zul je blijven lijden.Maar als je focust op de les zul je groeien! Lees dat nog eens! Zolang je focust op de pijn zolang zal je lijden, focus op de les en je zal groeien.

Lees meer »

Fundamentele opvattingen die veranderen

De basis die je geleerd hebt en veranderen.De gemiddelde mens heeft grote moeite met het vergaren van nieuwe kennis die de wortels van de huidige kennis en bestaan ontwortelen. Dat is een hele kluif voor sommige mensen.  Zekerheden vervallen en oude kennis staat de wankelen waar nieuwe kennis zich wil manifesteren.

Lees meer »

Ronde tafel

Loop jij de ronde tafel in je denken en communicatie? Onderwerpen die je bezig houden en loop je met die onderwerpen om de ronde tafel heen. Je denken beperkt geraakt en je blijft maar herhalen? Grote kans dat je om de ronde tafel loopt en er niet vanaf kunt stappen.

Lees meer »

Je perceptie in deze tijden

Wat is je perceptie? Je waarneming is niet altijd de waarheid. Waarneming ofwel je perceptie, staat onder invloed van alle informatie die je tot je krijgt via beeld, geluid en gevoel.

Lees meer »

Ego in laagjes

Ons leven lang krijgen we uitdagingen waarin van alles wordt getoetst waar ook ons negatieve ego bloot gelegd wordt.Wat is ego nu eigenlijk? Dat is dat stukje dat snel tot uitdrukking komt met een snelle mond, boze gevoelens, stortvloed aan woorden, manipulatie etc.

Lees meer »

Discussie of kansen

Je kunt de discussie winnen maar de kans verliezen.  Wat een zin en wat een betekenis toch? Denk je eens in dat je niet meer gaat voor het winnen maar voor kansen.  Niet meer winnen van discussies, woorden wisselingen, mening door stampen maar kansen zien en pakken.Kansen zien in discussies, in woorden wisselingen. Kansen zien om tot elkaar te komen, tot je eigen kern te komen, kansen zien voor ontplooiing of geloof.Of wat die kans dan ook maar moge zijn.Kansen zien en benutten en geen discussies meer.

Lees meer »

Verleden,heden,toekomst

Wie zit er niet vast in het verleden? En wie is niet bezig met de toekomst? Maar waar laat dat het HEDEN? Ben je in staat om even uit je comfortzone te stappen?  En naar deze drie tijden te kijken?Drie tijden die hun eigen tijdlijn hebben. 

Lees meer »

Mensen die pijn hebben, doen andere mensen pijn

In roerige en verdeelde tijden als deze waarin we wereldwijd allemaal het zelfde beleven maken we allemaal stappen die we onder de loep mogen nemen.(Uitgezonderd zijn groeperingen, zoals de Amish of berg bewoners en overige die niet in deze hoedanigheid van de maatschappij leven) Vele die leven in steden, dorpen etc bewoonde steden ervaren de druk van elkaar in deze tijd. Mensen ondervinden ineens dat het hart van de ander, een dierbare een hart van verraad heeft.

Lees meer »

Een goed gesprek bij daglicht

Een goed gesprek, zwaar of ingewikkeld gesprek is een aanrader om altijd bij daglicht te voeren.De meeste denken al snel, maar ik ben de hele dag druk en bezig dan heb ik geen tijd.En dat is begrijpelijk. Maar moeilijke gesprekken die geladen zijn met emoties en gedachtes van een hele dag zal veelal niet goed uitpakken. Beide zijn moe na een lange intensieve dag, en vaak een der partijen heeft de hele dag gelopen met gedachtes en gevoelens. Opgebouwde energie die je uitputte en in je hoofd vormt zich al snel een patroon van negativiteit.

Lees meer »

Aanvaarding of acceptatie

Nu de wereld zo veranderd is ondervinden mensen dat niet iedereen meer even welkom is als voorheen.Waar zit nu dat verschil? Voorheen begaf je je in dezelfde soort van groep en nu is alles anders.Je ging bijvoorbeeld met jouw groep zwemmen, dansen of te sporten.En nu ontdekken veel mensen dat daar "ineens" een probleem ligt.De ene helft is bang voor virus C en de ander totaal niet.De een heeft voorzorgmaatregelen genomen tegen het virus en de ander niet.Er vloeit ineens spanningsvelden en meningen en het groepsgevoel verliest zijn kracht. En toch willen vele nog dat groepsgevoel terug terwijl de wereld volledig veranderd is.

Lees meer »

Pannekoek

Een pannekoek heeft twee kanten.  Hoe je een situatie ook bekijkt, het is alleen jouw kant die je bekijkt. Maar hoe dun je een pannekoek ook bakt, hij houdt twee kanten.Zo gaat die vlieger ook op voor de situatie die zich nu ontvouwt in de wereld En op kleinere schaal, je prive leven, je persoonlijke problematiek, je familie situatie etc

Lees meer »

Je voorstellingsvermogen voorbij

We zijn gezegend met onze voorstellingsvermogen en gelijktijdig ernstig beperkt.Zolang we het ons maar kunnen voorstellen past het in ons denken, in ons gevoel en geven wij het leven."Dingen" die plaatst vinden die binnen ons voorstellingsvermogen past, geven we energie en daarmee zien we ook (te vaak) de realisatie van wat we voorgesteld hebben.

Lees meer »

Achter iedere...

Er is altijd een beetje waarheid achter "ik maakte maar een grapje"Er is altijd een beetje kennis achter "ik weet het niet"Er is altijd een beetje emotie achter "interesseert me niet"Er is altijd een beetje pijn achter "Het gaat goed" typen.

Lees meer »


De wereld als onderwijsinstelling

Wat voor leerling ben jij? De eeuwige student? of meer de leerling die het liefst spijbelt en zo snel mogelijk verder wil? Of ben je net die leerling die begrijpt waar je bent en waarom je er bent? Kun je zien dat je hier bent, in het onderwijssysteem dat we de wereld noemen, om je levenslessen te doorlopen, te leren en vandaar uit bruggen te slaan naar het volgende level van groei?

Lees meer »

De mensen in je leven

De mensen in je leven zijn, horen die er eigenlijk wel?Zoveel mensen spelen een rol in elkaars leven en net zoveel mensen worden daardoor onzeker,geïrriteerd of een ander negatief gevoel.Mensen die in je leven horen die dragen iets bij. Klinkt logisch, toch?

Lees meer »