Re-Zence methode ©


De door mij ontwikkelde coach methode, genaamd de Re-Zence methode, is een mix van huidige technieken en nieuwe inzichten op o.a. *fysiologische gebieden, *psychologische ontwikkelingen, *neurologische gevolgen.  Maar ook de inzichten van waarnemingen, HSP, etc.


Therapeuten maken van diverse disciplines en/of technieken gebruik. En richten zich op één expertise. Jij bent dan ook degene die van loket naar loket loopt. Ieder onderdeeltje wordt per loket los van elkaar gezien. Terwijl dit vrijwel nooit het geval is. Denk hierbij aan een los onderdeel EMDR therapie om trauma te verwerken: https://nl.wikipedia.org/wiki/Eye_movement_desensitization_and_reprocessing
Cognitieve gedragstherapie om je oude overtuigingen in een ander jasje te steken : https://nl.wikipedia.org/wiki/Cognitieve_gedragstherapie 
De PRI (Past Reality Integration is een vorm van psychotherapie, in 2000 ontwikkeld door
drs.
Ingeborg Bosch) en PMA methode (Progressive Mental Alignment ofwel vrij vertaald het ordenen van je brein.ontwikkeld door researcher, holistisch geneeskundige en personal coach Jacob Korthuis) die een stapje verder gaat dan andere technieken maar alles wordt nog wel klinisch benaderd. We praten hier niet over een aantoonbaar fysiek probleem zoals een gebroken been, of een aantoonbaar hersen probleem zoals bijvoorbeeld herseninfarct.


De Re-Zence methode is juist ontwikkeld om het totaal pakket van niet bewezen medische problematiek op verschillende methodes te benaderen. Het biedt een behandelsysteem waarbij het uitgangspunt voor mij “meetbaar” moet zijn en voor jou voelbaar moet zijn in vooruitgang en herstel. Met meetbaar wordt bedoeld dat de klachten van niet medische aard verbeteringen laten zien. Ook op lange termijn.
*Emotionele coderingen die opgeslagen liggen in je fysieke systeem, dat maar wat graag verstoppertje speelt, en pas naar voren komt als je *reptielenbrein zich bedreigd voelt. Een bewust en onbewust proces wat een codering verstrekt in je gedrag en gevoel. Waarmee je op de automatische piloot terecht komt wat reageert uit zelfbescherming. 
Zie de gebeurtenissen in je leven als lego blokjes.
Alles past goed in elkaar en je bouwt mooie dingen op. Je kan het eenvoudig terug halen in je herinnering en het gevoel wat daar bij hoort is goed. Maar als je een gebeurtenis hebt ervaren die zoveel invloed op je had, benoemen we dat als een *systeem error.
Daarbij vervaagt vaak een deel van de gebeurtenis. Veel belangrijker is dat we onze instinctieve gedrag coderen op die gebeurtenis en opslaan in ons systeem. Helaas heb je daar niets over te zeggen. Dat is een samenspel van verschillende factoren die dat proces in werking zetten. 
Het gebeurt gewoon. Zie het als een kameleon. De kameleon past zich niet zomaar aan.
De snelle kleur verandering vindt plaats wanneer er sprake is van stress, bedreigingen, heftige gebeurtenis etc. Zo valt hij niet op en kan zich schuil houden. Zo werk het reptielenbrein dus ook maar dan met de emoties op die gebeurtenis. Deze valt pas op als je keer op keer dezelfde nare gevoelens hebt. Alarm bellen in jou “zomaar” af gaan. Patronen die zich maar blijven herhalen. Verdriet of zelfs woede ineens naar voren komt, je vluchtgedrag krijgt en denkt
"Ik moet hier weg." De kameleon laat zich voelen in jouw lijf en geeft overal signalen af dat er iets aan de hand is en ons automatische systeem gaat aan de haal met ons. Bescherming, ja....., maar niet meer functioneel.

Over het reptielenbrein lees je tegenwoordig wel vaker maar het is beter beter bekend als ons onderbewuste.We beseffen de laatste jaren pas hoe belangrijk dat deel is bij ons geluk, onze patronen , emoties en al die zaken meer. Hoe we traumatische ervaringen door komen dankzij het reptielenbrein. Maar helaas is het ook gelijktijdig dat deel dat ons over beschermd en minder laat genieten van het leven, van nieuwe ervaringen, wensen of remmen ons zelf volledig .
Het gaat zelfs ten koste van gezondheid. Zo ontstaat er vaak *psychosomatische problemen die we niet eens herkennen. Denk aan continu pijn in je lichaam, slapeloosheid, eetlust toename of sterke vermindering, frozen shoulder etc.Zo pleeg je onbewust roofbouw op je lichaam en geest.
De lijst van psychosomatische fysieke problematiek is ontzettend lang. Langdurig stress en spanningen, langdurige blootstelling hieraan draagt bij aan een reeks *fysiologische schakels die plaats vinden en problemen veroorzaken.
De ene persoon is vatbaarder dan de andere. Disbalans fysiologische gezien, roofbouw op belangrijke bouwstoffen van ons lichaam wat bijvoorbeeld ons een uitgeput gevoel geeft, slapeloze nachten, hormoonhuishouding uit balans en noem zo maar op. *Neurologisch gezien kan dat veel schade aanrichten, bijvoorbeeld, te veel *cortisol aanmaak.

Re-Zence methode is jezelf met mijn hulp , en deze methode, terug te laten gaan naar alleen de kern van de emotie. En vandaar uit de verkleuring weg te nemen. 
De codering kort gezegd te resetten, wat werkelijk mogelijk is, en de primaire levensbehoefte een gezonde en functionerende codering mee te geven. Hiervoor is lef nodig, eerlijkheid en een  open mind. De Re-Zence methode is een mix & match van verschillende toepassingen die ik persoonlijk ontwikkeld heb. Gebouwd op een aantal bestaande en bewezen methodes

* Betekenis
* Fysiologisch Werking van de stofwisseling en de mechanismen ervan.
* Neurologisch Medisch specialisme gericht op hersenen, ruggenmerg en de zenuwen.
* Psychologisch Het innerlijk leven en gedrag van mensen.
* Reptielenbrein Ook bekend als R Complex.
Controleert primaire levensbehoeften zoals honger, ademhaling en vecht- of vluchtreacties.
* Psychosomatisch Psyche betekent geest, soma betekent lichaam. Onverwerkte gevoelens of stress kunnen zich uiten via het lichaam. Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten die een psychische oorzaak hebben en geen lichamelijke. Artsen vinden geen lichamelijke verklaring voor de klachten.
* Emotionele codering De emotie die een gebeurtenis heeft opgeroepen en heeft opgeslagen. Waardoor een gebeurtenis of herkenningspunt deze emotie oproept in negatieve zin.
* Systeem error Een systeem error is dat er iets mis is gegaan met het innerlijke systeem van opslaan en anders is voorgaande en dusdanig ook zo word behandeld als het systeem.
* Cortisol Cortisol is een hormoon, ook bekend als stress hormoon wat bijdraagt om te presteren of overleven.